Kedves Tagjaink!

Scroll down for English!

A 2023 -as év első fele

A 2023 -as év a JÉSZ számára mérföldkőnek bizonyult. Az év elején egy kis csapat arról kezdett el gondolkodni, hogyan lehetne új alapokra helyezni a szervezet működését, megfogalmazni az új alapelveket és célokat. Soha nem látott igényben merült fel a jégkorongozók részéről a JÉSZ szerepvállalásának szükségessége.

2023 nyara

Sok-sok személyes és online meetingen voltunk túl, mire elérkezett az a pillanat nyáron, hogy a JÉSZ leendő teljes vezetősége összeült, és ténylegesen eldördült újra a start pisztoly. Elkészült az új honlap, az új elérhetőségek, az új közösségi média, és a rengeteg adminisztráció, amit el sem tudtok képzelni. Azt hiszem elég annyit mondani, hogy 2023-ban egyetlen szabadnapunk sem volt, sem egy hétvége, sem egy szabad este.

2023. második fele

Ahogy elindult a 2023/2024-es szezon, be is jelentkeztünk a kluboknál, a szövetségnél, és nálatok, sportolóknál. Mindenki meglepődött. De Ti automatikusan és azonnal felsorakoztatok mögöttünk!

3 nagy témát is körbejártunk ebben az elmúlt pár hónapban

 

Nyakvédő használata

A sajnálatos angliai események kapcsán kérdeztük tőletek, hogy mit szólnátok a nyakvédő használatának kötelezővé tételéhez. Ebben a szavazásban 75%-os arányban támogattátok a kötelezővé tételt. Az MJSZ-el történő egyeztetés után az MJSZ elnöksége a 2024/2025-ös szezonnal kezdődően kötelezővé tette minden korosztály számára a nyakvédő használatát.

A súlyos sérüléseket okozó megmozdulások

Az UTE kezdeményezésére hívtunk össze egy Erste Liga ülést, melyre felkészüléskén titeket kérdeztünk meg. Soha nem látott nagy számban küldtétek a véleményeket, észrevételeket, mi pedig abból egy prezentációt készítettünk a sportszervezeteknek és az MJSZ -nek. Itt emelnénk ki, hogy senki sem készült az ülésre konkrét javaslattal vagy háttéranyaggal, csak a JÉSZ. Mindenben a TI véleményeteket képviseltük és képviseljük. A javaslatok és elfogadásuk jelenleg még folyamatban van.

A pontrendszer változtatásaira vonatkozó javaslatok és azok elfogadása

Szintén elmondhatjuk azt, hogy nagyon nagy számban küldtétek a véleményeket, mi pedig az általatok javasolt álláspontokat képviseljük azzal kiegészítve, hogy komoly háttéranyagot, vagyis adatokat, statisztikát, kutatást végzünk egy-egy területen. Mindent, amit javaslunk, konkrét számokkal alá tudunk támasztani. Ezeket hamarosan publikáljuk is.

Mi mindenen dolgoztunk még 2023-ban

Talán észrevettétek azt is, hogy több média keresett minket az ügyben, nyilatkoztunk vagy sajtóorgánumok lehozták álláspontunkat. Ez sem megy egyszerűen, komoly energiát teszünk bele, hogy ez megvalósulhasson.

Sok-sok partnerséget kötöttünk az utóbbi hónapokban, melyekről a honlapon és az instánkon olvashattok. Tudtok venni kedvezményesen táplálék-kiegészítőt vagy elsőbbséget kaptok hokifelszerelés javításában, stb.

A legjelentősebb ilyen partnerségünk a Win-Win Sports Agency-vel kötött megállapodás, mely szerint a magyar jégkorongozókat megkeresésre ügynökként képviselik.

Ahogy járunk csapatról-csapatra, jelentkeznek új tagok is. Van olyan csapatunk, ahol egy előadás után sokan jelentkeztek tagnak; ez nagyon szívmelengető tud lenni.

Amiért és ahogyan dolgozunk

Fontos, hogy tudjátok, hogy mindezt saját pénzből, időből tesszük. Mi nem keresünk a jégkorong sportból.

Minket nem az vezérel, hogy összeütközzünk a magyar jégkorong szereplőivel. Egyetlen célunk, hogy a magyar jégkorongozók a nekik járó megbecsülést megkapják.

Összefoglalva

Annyit kérünk tőletek a 2024-es évre, hogy bármi kérésetek van, keressetek minket! Nem számít, hogy kicsi vagy nagy a probléma, keressetek! Ti vagytok az alapkövünk, a biztos hátterünk, és a ti csapatkapitányaitok úgy állnak mögöttünk, hogy az minden képzeletünket felülmúlja.

Mi itt vagyunk Nektek, mondjátok, hogy mit szeretnétek!

BUÉK Nektek,

a JÉSZ csapat

 

Summary in English:

The rebuild of our union started in February 2023, with a lot of talks and meetings. After months of working on the rebuild and the restart, we showed our new homepage, new social media, new administration and a very new program. As the season 2023-2024 begun, we stepped on the big stage. We called the federation leaders, sport club managements and You, the ice hockey players in Hungary. What made us very proud is the fact, that all the players stood up and supported us immediately. We visited teams, and some players applied for membership right away.

  • First, we supported the mandatory neck guard introduction based on the survey filled out by our members. Wearing neck guard will be mandatory in Hungary for all players from the season 2024/2025.
  • Secondly, we called together an Erste Liga meeting for changing the sanctions for players who cause serious injuries. It is still under negotiation.
  • Third, we try everything to change the federation’s point of view of the point system in Erste liga. This point system was already cancelled by several leagues, because it caused players to quit icehockey. We really try our best.
  • What else? We made some partnerships, so you can buy food supplements for a discounted price, you can also buy yoga clothing. Our newest partner is ice hockey sport agency Win-Win Sports, who represent our players as an agent.

You need to know, that HIHPA is a non-profit organisation. We DO NOT make any money. Your membership fee doesnt cover our expenses. We dont fight with the persons in hungarian ice hockey. Our only aim is to build up ice hockey players’ appreciation.

If You have any questions, please contact us! We wish you a happy and prosperous new year!

Your HIHPA team

Kérdésed van? Do you have any questions? Vedd fel velünk a kapcsolatot! Please contact us!
Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete