A Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete az alábbi közleményben reagál Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökének 2024.01.26-án a Nemzeti Sportban megjelent interjújára:

 

KÖZLEMÉNY

 

A JÉSZ és a magyar jégkorongozók nem a béralku pozíció erősítése érdekében szeretné ha eltörlésre kerülne az Erste Ligában alkalmazott pontrendszer, hanem azért, mert a játékosok első kézből érzékelik ennek negatív hatásait és látják, hogy a mostani irány a magyar jégkorong érdekével szembemegy.

Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lehet mindenkiből hivatásos sportoló. Az elmúlt 13 évben a magyar jégkorongra elköltött több, mint 100 milliárd forint állami támogatás, amelynek jelentős része az utánpótlás-nevelésre fordítódott, felveti annak kérdését, hogy mennyire volt mindez eredményes, ha a csapatok boldogulását az olcsóbban megszerezhető külföldi játékosok szerződtetésében, és nem pedig az utánpótlásnevelés fejlesztésében, az általa kinevelt minőségi játékosok integrálásában, így annak folyamatosan bővülő és minőségibb kínálat biztosításában látja a szövetség és annak elnöke.

Jelen folyamatok azt mutatják, hogy a magyar bajnokság mind kisebb részben támaszkodik azokra a magyar játékosokra, akiknek a nevelésére viszont rengeteg állami támogatást költenek a klubok és a szövetség közösen.

Több jégkorongozóknak a sajtónyilatkozat után megkeresett minket, és vállalják azt, hogy szerződésüket, fizetésüket, valamint juttatásaikat nyilvánosságra hozzák, hogy a magyar közvéleményt tájékoztassák helyzetükről.

 

©JÉSZ

 

Amennyiben érdeklődsz a JÉSZ tagság, vagy a JÉSZ Sportolói Életút Program iránt, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot valamelyik elérhetőségünkön, vagy töltsd ki a nyomtatványunkat itt.

Várjuk megkeresésedet!

 

 

 

Kérdésed van? Do you have any questions? Vedd fel velünk a kapcsolatot! Please contact us!
Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete