Tóth Adrián, az FTC-Telekom csatára vezeti az örökranglistát 2021 óta

Sokan nem követik figyelemmel az Erste Liga (korábban Mol Liga) statisztikáit. Emiatt méltatlanul keveset hangzik el az a tény, hogy Tóth Adrián, az FTC-Telekom jégkorong csapatának csatári vezeti a felnőtt férfi bajnokság örökranglistáját immáron második éve.

De hogyan is alakultak a pontok?

A 12-szeres magyar bajnok jégkorongozó a 2021/2022-es szezonban a 2021. október végén lejátszott FTC-Telekom – Titánok mérkőzésen lőtt góljával vette át az örökranglista vezetését ifj. Azari Zsolttól, egészen pontosan a 482. pontjával (218 gól+264 assziszt) állt a lista élére. A 2021/2022-es szezont már listavezetőként zárta. A 2022/2023-as szezonban a csíkszeredai Becze Tihamér megközelítette ugyan, de a végén a Fradi játékosa 599 ponttal fejezte be a bajnokságot (265 gól+334 assziszt), és hódította el újra a lista első helyét, vagyis már 2 éve vezeti a magyar bázisú liga örökranglistáját. Az örökranglistát itt tudod böngészni.

Szervezetünk kiemelkedően fontosnak tartja, hogy elismerjük sportolóink kiemelkedő egyéni teljesítményeit, ezért szívből gratulálunk Ada!

Videók

Nézd meg az Adával készült interjút a DigiSport műsorában:

A Szerencsepercek is riportot készített Adáról:

 

Ismered meg Programunkat, és légy te is tagunk! Szervezetünk egy olyan programot működtet, amely segíti a sportolókat céljaik elérésben.

Vedd fel velük a kapcsolatot, és tudj meg többet!

©JÉSZ

Kérdésed van? Do you have any questions? Vedd fel velünk a kapcsolatot! Please contact us!
Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete